Vinificator Florin Manoliu

Scroll-white

„Ceea ce mă atrage cel mai mult la Podgoriile Vrancei o reprezintă terroir -ul său deosebit ce pune amprenta pe vinurile obținute prin mineralitate și complexitate ce conferă unicitatea vinurilor”Florin Manoliu, Oenolog, Crama Pandora

Debutul în vinificație l-a avut în anul 2005 la S.C. Vincon Vrancea S.A., unde a avut ocazia să vinifice pentru prima dată în cel mai mare areal viticol al țării. După șapte ani de activitate s-a alăturat la S.C. Murfatlar România S.A., unde a avut ocazia să lucreze cu cei mai titrați winemakeri români.

Au urmat alți șase ani de dezvoltare profesională. În continuare a apărut o nouă provocare venită din partea Cramei Alira. Florin Manoliu și-a adus aici aportul și priceperea în patru campanii de vinificație, obținând rezultate remarcabile.

În anul 2020 a început o nouă aventură pentru Florin, un proiect nou, și anume: Crama Pandora, o cramă nouă de tip premium boutique.

Colaborarea a fost de la bun început una spectaculoasă, în care rezultatele cramei au fost concretizate rapid în medalii obținute la concursuri de specialitate. În urma colaborării, în 2022, Crama Pandora s-a dovedit a fi cea mai premiată cramă din Vrancea, cu cel mai mare areal viticol al țării, la concursul internațional de vinuri IWCB – Vinarium.

Florin Manoliu