PANDORA

Echilibrul perfect

Florin Manoliu, oenologul cramei și-a dorit o gamă profesională de vinuri „atent lucrate”, dedicată special cunoscătorilor și degustătorilor cu experiență, unde definiția „terroir-ului” atinge un maxim potențial.

Solul joacă un rol foarte important. Acesta este bogat în oxizi de fier și microelemente și straturi alternante de prundiș și pietriș ce permite o aerare bună a lui. Acest fapt determină acumularea de taninuri și compuși aromatici în struguri.

Strugurii folosiți pentru Gama Secrets au fost atent selectionați și recoltați la maturitate deplină, atunci când concentrația aromatică atinge punctul maxim.

Selecția calitativă a strugurilor continuă până la etapa de selecție bob cu bob, obținându-se astfel un must de calitate deosebită.

Fermentația mustului proaspăt obținut se face, în cazul vinurilor albe și rose, la temperaturi scăzute cuprinse între 14 și 16 grade Celsius, fapt ce favorizează păstrarea aromleor primare de strugure.

Vinurile astfel obținute au parte de batonaj periodic de până la 6 luni în vase de lemn de stejar sau recipienți de inox.

În cazul obținerii vinurilor roșii, operația de fermentare se face la temperatură controlată de 24 grade Celsius, însoțită de o pre și post macerare pe boștină a mustuielii. Vinul rezultat este maturat în recipienți de inox timp de 6-8 luni, apoi în butoaie din lemn de stejar franțuzesc de 225 de litri, pentru o perioadă de alte 6-8 luni.

Vinurile Gamei Secrets

0