PANDORA

Gama de vinuri Premium, o definiție a creației oenologului Florin Manoliu și a excelenței, în care definiția „terroir”- ului atinge un maxim de potențial în fiecare sticlă.

Strugurii au fost atent culeși și selecționați, în trei etape. Prima etapă a început în vie, unde au fost selecționați doar strugurii complet sănătoși, urmată de a doua etapă de selecție manuală pe banda de selecție vibratoare. A treia etapă o reprezintă selecția automată, bob cu bob. Astfel doar boabele întregi, complet sănătoase, au fost vinificate. Strugurii au avut parte în prealabil de o măcerare în bob la o temperatură scăzută, de 7-8 ℃, urmată de o prelucrare ulterioară, la rece.Temperatura scăzută de prelucrare ajută la extracția aromelor primare de soi.

În cazul vinurilor albe, acestea sunt fermentate direct în lemn de stejar, la o temperatură controlată, urmată de o maturare îndelungată pe drojdie fină timp de aproximativ 12 luni până la îmbuteliere. În acest mod vinurile capătă o structură fină și elegantă. Acestea au parte de batonaj prelungit pe drojdie fină (ridicarea drojdiei în masa vinului), timp de 9 luni, proces urmat de îmbutelierea la sticlă.

În cazul vinurilor roșii, bobițele întregi au avut parte de o pre-macerare la rece, timp de 7 zile, urmată de o fermentare – macerare pe pieliță timp de 10-14 zile, la o temperatură controlată. După terminarea fermentației alcoolice a urmat perioada de postmacerare în pieliță la o temperatură controlată, timp în care se realizează și cea de-a doua fermentație, și anume fermentația malo-lactică. În urma acestei fermentații vinul capătă rotunjire, suplețe și eleganță. Perioada de maturare la tanc, în cazul vinurilor roșii, poate dura între 6 și 12 luni, urmată de o maturare în lemn de stejar de până la 12 -14 luni. După o perioadă de șase luni de la îmbuteliere, vinurile roșii sunt recomandate a fi date spre comercializare.

Vinurile Gamei Premium

0