Gama Pandora Premium

Scroll-white

Vinuri de semnătură

Aceste vinuri poartă semnătura terroir-ului Cramei Pandora și sunt desăvârșite de măiestria vinificatorului lor, Florin Manoliu.

Începutul este sfarsitul si sfarsitul este începutul, nimic nu se termina, totul continuă să existe dincolo de aparențe. Nu există graniță între vis și realitate, există doar puncte fixe din care noi privim lucrurile și astfel ne poziționăm de-o parte sau de alta, dar țin momentul în care renunți la definiții, ai o revelație și descoperi libertatea, aceea de a descoperi un vin excepțional!

Gama Pandora Premium

Caracteristici generale: Strugurii sunt culeși la maturitate deplină, atunci când concentrația aromatică atinge punctul maxim. Determinarea momentului cel mai potrivit de recoltare este atent aleasă de către echipa de producție în urma analizelor fizico-chimice și organo-leptice ale strugurilor.

Îmbuteliere vinuri : Iunie–Iulie.

Strugurii au fost atent culeși și selecționați în 3 etape. Prima etapă începe în vie , unde au fost selecționați doar strugurii complet sănătoși, urmată de a 2 a etapă de selecție manuală pe banda de selecție vibratoare și de o a treia selecție automată bob cu bob. Astfel doar boabele întregi , complet sănătoase au fost vinificate. Strugurii au avut parte în prealabil de macerare în bob la o temperatură scăzută (7-8 ⁰C) ,urmată de o prelucrare ulterioară la rece. Temperatura scăzută de prelucrare ajuta la extracția aromelor primare de soi.

In cazul vinurilor roșii bobițele întregi au avut parte de o pre-macerare la rece, timp de 7 zile, urmată de o fermentare – macerare pe pielită timp de 10-14 zile, la o temperatură controlată. După terminarea fermentației alcoolice a urmat perioada de postmacerare în pieliță la o temperatură controlată, timp în care se realizează și cea de-a 2-a fermentație și anume fermentația malolactica. În urma acestei fermentații vinul capătă rotunjire, suplețe și eleganță. Perioada de maturare la tanc, în cazul vinurilor roșii poate dura între 6 și 12 luni, urmată de o maturare în lemn de stejar de până la 14 luni. După o perioada de 6 luni de la îmbuteliere vinurile roșii sunt recomandate a fi comercializate

Gama Pandora Premium

In cazul vinurilor albe, acestea sunt fermentate direct în lemn de stejar, la temperatura controlată, urmată de o maturare îndelungată pe drojdie fină timp de aprox. 12 luni pana la îmbuteliere. Astfel vinurile capătă structură fină și eleganță. Au parte de batonaj prelungit pe drojdie fină (ridicarea drojdiei în masa vinului), timp de 9 luni, urmată de îmbutelierea la sticlă.

Vinurile Gamei Premium